Boekentips

Beter worden is niet voor Watjes

Danielle Pinedo en Bart van Eldert, twee bevriende journalisten die beiden met kanker worden geconfronteerd staan voorzichtig weer op. Ging levensgevaarlijk ziek worden nog vanzelf, beter worden blijkt niet voor watjes. Net als veel van de duizenden patiënten die tegenwoordig kanker doorstaan, merken zij hoe ingewikkeld overleven is. Ook blijkt ziekte een positieve kant te hebben. Nu kan alles anders zijn. Thuis, op het werk en in je hoofd. De auteurs laten in deze intieme briefwisseling ontroerend en met humor zien hoe ze de afgelopen jaren hun weg zochten in dit nieuwe extra bestaan. Hoe een zware ziekte je beter kan maken. Een brievenboek vol levenskunst.

Als kankerpatiënt zul je veel van de ervaringen van beide schrijvers herkennen.

Enkele citaten:
“De mensen denken dat niet doodgaan hetzelfde is als doorgaan met leven.”
“Hallo, is daar iemand? Het doet nog steeds zeer hoor!”
“De korte warme golfstroom van medelijden. Daarna de lange koude golfstroom van wegkijkers, weglopers en de heb-je-daar-nu-nog-last-van mensen. Maar ook de om-armers en de extra-dichtbij-komers”

Danielle Pinedo, Bart van Eldert, ISBN:9789044636109, Verschenen:30-04-2018, uitgever: Prometheus

Kut Kanker

Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!

Moet je lezen, vooral als je als sporter geconfronteerd wordt met  Kanker.
Levensverhaal van de Nederlandse topsporter Bibian Mentel bij wie voor de negende maal kanker werd geconstateerd, maar die haar snowboardcarrière bleef voortzetten en snowboarden als paralympische sport promoot. Inmiddels is zij tweevoudig Paralympisch kampioen.

Bibian Mentel, ISBN 9789082417753, november 2017, Splint Media B.V.

https://www.facebook.com/Bibian-Mentel-195519593874581/

 


Kanker!, ik heb er mijn buik vol van!

Voor haar werk heeft Sylvia Bastiaan meerdere langdurig zieken begeleid en nu zit ze zelf aan de andere kant van de tafel. Ze beschrijft haar eigen ziekteperiode (PMP patiënt) en benoemt wat van essentieel belang is om als werkgever en werknemer tijdens de verzuimperiode bij elkaar betrokken te blijven.

Een boek voor zowel lotgenoten als werkgevers.
Geef het cadeau aan je re-integratie coach!

https://www.sylviabastiaan.com/

Sylvia Bastiaan,ISBN: 978-90-77024-53-9, juli 2017,Uitgeverij de Graaff

 

 

 


Zonder handleiding in de wachtkamer

“Alles moet je zelf uitvinden als je te horen krijgt dat je niet meer beter wordt”

Judith, die zelf uitgezaaide borstkanker heeft ondervond dat weinig actieve ondersteuning wordt geboden aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Ze hield een Blog bij en haar stukjes zijn gebundeld in haar boek. Het verhaal gaat over de eenzame weg die ze sinds 2012 heeft moeten afleggen en waarvoor geen handleiding bestaat.

Uitgever: Brave New Books-oktober 2018
ISBN: 9789402181111

Blog: https://livinginthewaitingroom.com/

 

 


Dom Geluk-Vette Pech

Een boek over ervaringen bij endeldarmkanker maar het is tevens een aanrader voor echt iedereen die met een stoma  te maken heeft of voor wie het in de toekomst onvermijdelijk en bang makend is. Indrukwekkende interviews met lotgenoten. Knap geschreven met hier en daar de nodige humor om het niet te zwaar te maken. Informatief en hier en daar heel herkenbaar.

In 2013 krijgt Harrie Keusters de diagnose endeldarmkanker. Over zijn ervaringen schrijft hij het boek Nooduitgang, maar Keusters komt er gaandeweg achter dat zijn successtory maar een klein gedeelte van het verhaal vertelt van deze vorm van kanker. Of zoals een arts tegen hem zegt: ‘Zoveel geluk als u hebben maar weinigen.’ In Dom geluk, vette pech reizen we daarom met Keusters mee op zijn vervolgtocht door ‘endeldarmland’, op zoek naar lotgenoten en hun keuzes. Onderweg haakt professor Geerard Beets aan als reisgids.
Bron: uitgeverij Scriptum

ISBN ebook : 9789463191906
ISBN boek : 9789463191890

 


 

Google language translation»